pondělí 11. února 2013

Logos se společenskými hrami i duchovním programem ~ 9. 1. 2013 v Ostravě

Ostravská buňka občanského sdružení Logos vstoupila do roku 2013 hravě, neboť její první lednové setkání ve středu 9. ledna bylo ve znamení hraní společenských her. Tím byly nastaveny letošní periody pravidelných schůzek, které se osvědčily již koncem roku 2012, kdy bylo dohodnuto pravidelné střídání setkání s duchovní tematikou se setkáními poněkud neformálnějšího rázu, při nichž se prohlubuje společenství při hraní společenských her a rozhovorech o běžných každodenních tématech. Ostravský logos je specifický svou „domáckou“ atmosférou, neboť setkání se konají v bytech jednotlivých členů, převážně tedy v naší skromné mladomládenecké cele ve Svinově.
Druhé setkání dne 16. ledna pak již bylo seriozním klasickým duchovním Logosem jak má být. Vedle dobrého jídla, pití, přátelské atmosféry nechybělo též ani vzájemné sdílení o duchovních zážitcích z uplynulých dnů a společná modlitba. Nutno přiznat, že ani zde nechyběla v závěru, na naléhání všech zúčastněných, krátká společenská hra. Je jen škoda, že se nás setkalo relativně málo. Běžná návštěvnost ostravských setkání je přibližně sedm účastníků, při prvním lednovém setkání jsme se však sešli jen čtyři. Ale ani to nevadí, neboť v malém bytě i čtyři lidé skvěle zaplní volný prostor. A jak praví písmo: „Kde jsou dva nebo tři…“
Ve třetím lednovém týdnu jsme vzhledem k četnosti setkání a vzhledem k vytíženosti našeho malého bytu hodlali protentokrát pravidelné herní setkání vynechat, přesto jsme však byli na návrh jednoho z členů popostrčeni menší herní večer přeci jen realizovat – a nebylo čeho litovat. Tentokrát jsme si prosvištěli naši slovní zásobu při scrabble.

Žádné komentáře:

Okomentovat