úterý 20. května 2014

Ohlednutí za duchovní obnovou 2014 ~ 4. května 2014

Tento víkend se konala duchovní obnova na Horní Bečvě v Beskydech, ale někteří z účastníků se vrátili ráno do Prahy, aby stihli odpolední setkání Logosu. Celková účast byla opět kolem 30, posílili nás tentokrát někteří přátelé z kobyliského sboru a hnutí Křesťané pro pestrost.

Ondřej Kolář se zamýšlel nad biblickým textem z Janova evangelia 15: Ježíš je jako vinný kmen a my jako jeho ratolesti. Zůstaňme s ním spojeni!

Naším hostem byl ředitel Ústavu mezinárodních vztahů UK Petr Kratochvíl, kterého si někteří pamatujeme ze starých dob Logosu. Poskytl nám aktuální a zasvěcený výklad o zahraniční politice Ruska zejména ve vztahu k Ukrajině a k dalším bývalým satelitům s ruskojazyčnou menšinou.

Po druhé přestávce jsme diskutovali se zástupci Křesťanů pro pestrost a farářem pro menšiny Mikulášem Vymětalem, jak reagovat na nedávné proticírkevní aktivity týmu Prague Pride a jak to ovlivní naši účast v letošním ročníku. V příštím týdnu proběhne několik setkání s lidmi kolem festivalu, kde se pokusíme věci vyjasnit. Rozhodně chceme ale v závěru Prague Pride opět uspořádat bohoslužbu v kostele Martin ve zdi.

Žádné komentáře:

Okomentovat