pondělí 6. května 2013

Jaká byla květnová duchovní obnova na Slovensku

Když jsme společně s přáteli z bratislavské skupiny Gay Christians Slovakia vymýšleli výkendovou akci na začátek května, tak jsme jí možná trochu s nadsázkou nazvali duchovní obnova. Konečný dojem však pro mnohé z nás předčil očekávání. Z pobytu, který se uskutečnil od pátku 3. do neděle 5. května 2013 se nás většina vrátila povzbuzena, občerstvena a doufám že na nějakou delší dobu s pořádně "nabitými baterkami".

Ubytováni jsme byli v turistické chatě o kapacitě cca 30 míst v chatové oblasti nedaleko obce Rohožník na Záhorí, kterou jsme celou měli pro sebe. Po duchovní stránce se o nás starali evanjelická A.V. farárka Magdaléna Ševčíková a katolický kněz Prokop Bahník. Po pátečním uvítání následovalo opékání buřtů. Duchovního programu na sobotní dopoledne se ujal Prokop, poté jsme ještě stihli vycházku na nedaleký Plavecký hrad. Odpoledního programu se ujala Magda Ševčíková, jeho součástí bylo i modelování z hlíny pod dohledem sochaře Martina Dzurka. Oficiální program byl večer ukončen mší svatou.

V neděli jsme museli ubytování opustit před 10. hodinou. Poté se většina z nás vydala do poutní baziliky v Šaštíně - Strážích, kde jsme se účastnili mše svaté. Následně jsme zamířili do malebného města Skalica, kde jsme absolvovali vycházku a někdo z nás i oběd. Poté jsme se rozprchli směrem na Brno, Prahu, Ostravsko a Bratislavu.

Celkem účastníků bylo 27, včetně sochaře, kněze, farářky s její malou dcerou a partnerem. Jednalo se již o druhý ročník podobné akce. Budeme se těšit na ten příští.



Žádné komentáře:

Okomentovat