neděle 9. června 2013

Jaké bylo setkání Logosu Praha ~ 2. června 2013

Noc na neděli skoro celá propršela a déšť neustal ani během dne, takže zpočátku to vypadalo, že nás bude plus mínus pět a půl. Po příchodu opozdilců a náhodných hostů se ale nakonec náš počet nakonec vyšplhal na 15, což vzhledem k nepříznivým okolnostem bereme jako velmi slušnou účast.

Ondřej Kolář se v navázání na nedávné svatodušní svátky zamyslel nad texty Joel 3,1-5 a Skutky 2,1-13. Jeho promluva na téma zvěstování byla velmi podnětná a během představování někteří z nás vyjádřili také své vlastní postřehy k textům, například souvislost seslání Ducha svatého s příběhem o babylonské věži nebo s trojičním tématem, které je ústředním tématem Petrova letničního kázání, ačkoli výraz „Trojice“ se v celém Písmu svatém ani jednou nevyskytuje. Možná proto, že evangelium má být srozumitelné všem včetně těch, kdo neumí ani napočítat do tří.

V přímluvné modlitbě jsme mysleli na ty, kdo v Logosu pracují, na současný výbor i na ten příští, který má být brzo zvolen. Dále zejména na ty, jejichž domovy ohrožuje současná velká voda.

Protože jsme tentokrát neměli žádný druhý program, přesunuli jsme se do nedaleké restaurace v Kobylisích, mnozí ochutnali skvělou rybí polévku a usoudili, že bychom sem po Logosu mohli zajít častěji.

Tomáš Adámek

Žádné komentáře:

Okomentovat